Project Description

Transfăgărășan

A

Transfagarasanul reprezinta un punct de atractie major pentru turisti atat din Romania cat si de peste hotare, datorita numeroaselor atractii turistice existente pe intreg traseul.

De asemenea pentru mine Transfagarasanul are o importanta deosebita deoarece imi intareste convingerea ca natura ,,ofera” si noi oamenii trebuie sa ,,pretuim”, aceste doua cuvinte cheie sunt esentiale pentru a ne bucura de mediul incojurator!

Recomand Transfagarasanul tuturor categoriilor de turisti. Cand spun ,,categorii de turisti”, ma refer aici la oameni de toate varstele, fiindca indiferent cati ani aveti, aceasta ruta montana va va impresiona prin frumusetea ei rara chiar daca sunteti genul de persoana pragmatica, sau genul de persoana sensibila, inclinata spre reverie

Obiective sunt: Lacul Vidraru, Barajul Vidraru, Cetatea Poenari, Lacul glaciar si Cascada Balea, platforma Belvedere, statuia lui Prometeu cu fulgerul in mana(Omul de Fier), Tunelul Balea, Cascada Capra, Poarta Genistilor si Poarta Intalnirii, toate acestea fiind prezente pe o lungime de 92 de km ale acestui drum cu doua benzi.