Project Description

Hotelul de gheata ( Balea Lac )

A

Hotelul de Gheaţă din Munţii Făgăraş reprezintă o provocare, un gând născut din dorinţa de a aduce ceva nou în turismul românesc, ceva care să îmbine aventura şi distracţia, cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente.

O idee în care nimeni nu credea. La început, pentru mulţi a fost o idee nebunească, fiind privită cu mult scepticism şi neîncredere, dar cineva a fost suficient de ambiţios să folosească natura în avantajul său, să o transforme fără să o distrugă, şi să creeze unicul Hotel de Gheaţă din Europa de Est.

Construit din gheaţa lacului glacial. Astfel, din anul 2005, în fiecare iarnă, Hotelul de Gheaţă se reconstruieşte în Munţii Făgăraş din materiale oferite de natură. Blocurile imense de gheaţă, tăiate şi scoase direct din Lacul Bâlea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada, care este adunată de pe întreg versantul montan, este folosită pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi finisarea zidurilor.

Locuri de linişte. Pentru mai multă intimitate, punem la dispoziţia turiştilor şi un complex de igloo-uri, construite în imediata apropiere a hotelului. Lângă hotel, superba Biserică de gheaţă este deschisă, începând cu luna ianuarie, tuturor celor care doresc un moment de linişte şi de reculegere sau o cununie religioasă neconvenţională.

Multe ocazii de distracţie. Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă prin activităţile din Winter Park, unde pot practica schi, săniuş, patinaj şi plimbări cu snowmobilul. Pentru incurajarea acestor activităţi se organizează concursuri cu premii.